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Champagne Larmandier-Bernier

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5 janvier 2018, Royaume-Uni

Rosé Champagne, France

Rosé - Elizabeth Gabay

Champagnes from pink base wine

Alternatively, the base wine can be made pink by bleeding the juice off after the desired amount of maceration (saignée). Cold maceration is preferred, to obtain colour without tannins. This is less common than rosé d’assemblage. The term saignée is often featured on the label of wines made in this way. (…)

Larmandier-Bernier, premier cru Vertus, is almost all Pinot Noir, macerated for 24-48 hours, depending on the vintage, with the addition of some Pinot Gris to lighten the intensity.

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Champagne LARMANDIER-BERNIER

Des grands crus cultivés en bio, un travail précis et patient, de beaux raisins murs pour des vins purs et minéraux, des vins vrais.

Un bon champagne se conforme aux règles d’élaboration. C’est en brisant les règles que naît un grand champagne !

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Contacts

Champagne Larmandier-Bernier
19, avenue du Général de Gaulle
51130 VERTUS – FRANCE
Tel +33 (0)3 26 52 13 24
Email champagne@larmandier.fr
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